O PODJETJU

Ne prevajalska agencija, ne jezikovna šola, temveč jezikovni studio.

Tako je, prav ste prebrali. Nismo velika korporacija z več sto zaposlenimi, niti uveljavljena družba z večletno tradicijo. Mi smo Jezikovni studio COGITAS. Majhni, butični, specializirani.

Smo mikropodjetje, ki verjame, da je odlično znanje tujih jezikov ključnega pomena v modernem svetu. Zaradi globalnega trga ter bliskovitega razvoja računalniške tehnologije postajamo del svetovne skupnosti, ki jo odlikujeta predvsem multikulturalizem in multilingvizem. V takšnem okolju ni prostora za luknje v komunikaciji, zato postaja znanje jezikov vedno bolj pomemben, če ne že skoraj obvezen del vsakega posameznika moderne dobe.

 

 

“Jezikovni studio COGITAS je plod dolgoletnega truda,

izobraževanja in prepričanja, da brez dobrega znanja

tujih jezikov v današnjem svetu enostavno ne gre.”

Lidija Lesjak, uni. dipl. angl. in južnoslav.

 

 

 

Ime COGITAS izhaja iz latinskega glagola »cogito«, kar v slovenščini pomeni razmišljati. Ime jezikovnega studia smo namenoma poiskali v latinščini, saj gre za enega izmed dveh klasičnih jezikov Evrope, ki je imel ogromen vpliv na evropski in posledično tudi svetovni jezikovni prostor. Latinščina je bila več kot tisočletje tudi lingua franca; naziv, ki ga v sodobnem času počasi in vztrajno prevzema novi svetovni jezik – angleščina.

Zaradi tega smo v Jezikovnem studiu COGITAS mnenja, da je izobraževanje na področju jezikov bistvenega pomena, saj gre za pridobivanje znanj, ki so vsestransko uporabna. Vsak izmed nas se je že kdaj znašel v situaciji, ko se je moral sporazumeti v tujem jeziku, pa mu to zaradi strahu pred napakami ali neznanja ni uspelo. Poskrbite, da bodo takšne težave le še medel spomin. Zaupajte nam in skupaj bomo prehodili pot do lažje in bolj tekoče komunikacije v tujem jeziku.

 

Vaša pot do jezikovnega znanja.